Gastro poradenství a konzultace v pohostinství

Aby váš podnik dobře vydělával. Ale taky přinášel radost hostům, personálu i vám.

Provozování restaurace, penzionu, vedení kavárny, hospůdky i menšího bistra vyžaduje kopec úsilí a energie. Budeme váš maják, abyste směřovali správným směrem bez slepých odboček.

Pomůžeme vám vytvořit životaschopný koncept a rozjet podnik tak, aby generoval zisk. Aby se v něm vám i personálu dobře pracovalo. A hosté se rádi vraceli.

U běžících projektů odhalíme slabá místa a společně je proměníme v silné stránky. Nebo se zaměříme na oblast, kterou si sami určíte.

Co to může být? ↓

 

Koncept a jeho realizace

Když o vlastní restauraci či jiném podniku teprve sníte nebo podnikáte první kroky a potřebujete zkušené mentory.

Projdeme spolu koncept, zhodnotíme jeho ekonomickou sílu a probereme nezbytné náležitosti, náklady, podmínky a povinnosti provozu. Aby vás nic nepřekvapilo a věděli jste o všech souvislostech i nástrahách gastropodnikání dopředu.
Společně vymyslíme koncept a určíme jeho cílové skupiny. S ohledem na ně vybereme vhodné místo a prostory. Nebo naopak přizpůsobíme koncept vám, prostorám a lokalitě, aby měl našlápnuto k úspěchu.

Kavárnu, bistro i hospodu s vámi otevřeme a rozjedeme. Poté můžeme (ne)pravidelně dohlížet na efektivní vedení podniku.

Ekonomika provozu a cenotvorba

Je to byznys. Pokud nechcete svůj podnik dotovat nebo balancovat na hraně zisku/ztráty, musíte zvládnout ekonomiku pohostinského provozu. Zkrátka mít přehled o všech nákladech na provoz restaurace, kolik vás přesně co stojí a kde ušetřit bez toho, aby se to dotklo kvality služeb.

Uděláme jasno ve vašich (i skrytých) nákladech, tržbách, maržích, reálném i ušlém zisku. A v tom, jak jejich výše ovlivňuje finanční pohodu a ziskovost podniku v krátkodobém i delším horizontu. To vše promítneme do cenotvorby a dalších opatření.

Naučíme vás hlavní principy cenotvorby v gastronomii a pohostinství. Jak kalkulovat ceny pokrmů na menu či v rychlém občerstvení typu bistro. S ohledem na náklady, koncept provozu, konkurenci i psychologii zákazníka.

Zhodnocení / tvorba jídelního lístku

Jídelní a nápojový lístek je základní dokument každé restaurace, hospody i kavárny. Je to vaše vizitka, propagační nástroj i zdroj zisku.

Zhodnotíme aktuální nabídku jídel a nápojů po gastronomické i ekonomické stránce a navrhneme konkrétní úpravy.

Pomůžeme vám vytvořit zcela nový lístek včetně sezónních variant a kalkulací cen. Tak, abychom zachovali všechny očekávané náležitosti menu, dodali mu kulinářský šmrnc a hlavně obchodní smysl.

Výběr a školení personálu

Gastronomie je týmový sport, kde záleží na všech zaměstnancích. Každý je stejně důležitý. Kuchaři, číšníci a servírky, provozní i pomocné profese.

Pomůžeme vám najít správné lidi a vytvořit z nich spolupracující tým. Proškolíme vaše zaměstnance pro kuchyni i plac. Aby každý přesně věděl co, jak a kdy dělat. Aby společně vytvářeli kvalitu, která z hostů dělá štamgasty.

Kuchyně, která funguje a vydělává

Kuchyně je alfa a omega každého pohostinství. Tvoří ji samozřejmě mistr kuchař. Ale taky řada best practices, která není závislá na jedné konkrétní osobě.

Společně s vámi vytvoříme prostředí, které přispívá k dobré práci, určíme a nastavíme procesy, proškolíme lidi.

Od členění pracovního prostoru, ergonomie jednotlivých stanovišť a funkčního gastro vybavení přes výběr dodavatelů a principy skladování jednotlivých surovin po zásady práce s jídlem s ohledem na HACCP a hygienu potravin.

Účelnost prostoru a gastro vybavení

Prostory, které personálu skutečně pomáhají v práci. Prostory, v nichž se dobře cítí hosté i zaměstnanci.

Pomůžeme vám navrhnout a vybavit kuchyň tak, aby v ní práce kuchařů odsýpala jedna báseň.

Postaráme se, aby prostory pro hosty nejen dobře vypadaly a podporovaly koncept restaurace, ale aby se v nich obsluhující personál pohyboval lehce jako tanečníci a snadno se dostal ke každému z hostů.

Komu už jsme dobře poradili

(a často radíme dál)

Brasserie Delmart Quadrio

Foodcourt na míru – nový gastronomický zážitek. Představte si místo, kde se vůně čerstvě připravovaných pokrmů mísí s živou atmosférou a každý host najde přesně to, na co má chuť. Vytvořili jsme moderní koncept foodcourtu, který přináší kvalitní gastronomii, ale také nevšední zážitek z jídla. Naše vize spojila pestrou nabídku chutí, interaktivní prvky, precizní servis – a foodcourt se stal místem setkávání, radosti a objevování.

Kompletní řešení firemní kantýny

Od konceptu po realizaci. Pomáháme vytvořit moderní a efektivní systém firemního stravování, který odpovídá potřebám zaměstnanců i provozním požadavkům společnosti. Postaráme se o celý proces – od stavebního návrhu přes technologické řešení kuchyně až po výběr vhodného provozovatele.

Restaurace Želivárna

Pražská restaurace s celkovou kapacitou 290 míst. Spolupracovali jsme na tvorbě jídelního lístku včetně kalkulací a revitalizací. Zaškolili jsme kuchyňský personál. Projektu poskytujeme dlouhodobou podporu, podílíme se na chodu celé restaurace a pomáháme s vytvářením speciálních nabídek a tvorbou denního menu.

Hotel Slunce Rýmařov

Spojení hotelu, restaurace, aquaparku a minipivovaru – komplexní provoz, který se může zdát jako výzva. Společně jsme majitelům pomohli revitalizovat menu, správně nastavit kalkulace, inovovat nabízené pokrmy… a nejen to.

Restaurace Horakůvka

Pomáhali jsme s konceptem, otevřením a rozjezdem restaurace s divadelním sálem v Šenově u Ostravy. Komplet poradenství od výběru personálu do celé restaurace přes vytvoření jídelního a nápojového lístku až po zaškolení všech zaměstnanců. Součástí poradenských aktivit bylo také cateringového využití divadelního sálu.

Restaurace U Císaře

Mirošovický penzion a restaurace U Císaře představuje rodinný podnik s tradicí sahající do roku 1908. Na startu spolupráce jsme vytvořili nový jídelní a nápojový lístek včetně všech kalkulací. Zaškolili jsme personál pro kuchyň i restauraci a pomohli majitelům začlenit do řízení podniku prodejní přístup.

A dalších 75 restaurací, hospod, penzionů, kaváren a bister od roku 2007

Máme zkušenosti s různými typy gastronomických provozů. Od velkých hotelových restaurací po malé bary a občerstvení. S velkou chutí pomůžeme i vám.

Napište nám o nezávaznou nabídku

komunikace v EN

Sam Meinel
724 377 398
events@honzarepa.cz